onsdag 4. mars 2009

Nyhets sak - Muslimer burde ha egene skoler.

- Kjennhings lyd
- Reporter - Human-Etisk Forbund kritiserer Fremskrittspartiet for å være for privatskoler, men mot muslimske skoler. Når kristne kan ha egne skoler i Norge, må muslimene også få det, krever forbundet.
De mener at så lenge Norge har kristne privatskoler, må også andre religiøse grupper, inkludert muslimene, få drive privatskoler Dette forteller generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund.
- Inntervju; Det ligger føringer om dette i menneskerettighetene som Norge ikke kan ignorere. Menneskerettighetene sier at foreldrene skal bestemme hva slags undervisning barnet skal få. Når vi har frikirkeskoler, katolske skoler og Steinerskoler, så blir det helt galt å ikke tillate muslimene å ha sine skoler. Det er usedvanlig prinsippløst av Frp at de er for privatskoler, men mot muslimske skoler
- Reporter - Hun mener det ikke er mulig å være for religionsfrihet hvis man er imot islam. Videre kritiserer hun staten Norge for å være tuftet på religiøse prinsipper. Hun krittiserer også staten i deres forhold til hjidjab debatten. Hun mener at staten er bygd på en lang rekke viktig verdier, som eks demokrati og mener at det er viktig at staten er livsnøytral, og mener at det er de ikke slik som saken er nå. Hun mener at en livssynsnøytral stat hadde vært en bedre stat for alle sine borger. Mile synes samtidig at Frp's påstander om at Norge snikislamiseres, ikke henger på greip.